Robbert-Jan Donker 

Robbert-Jan Donker

ROBBERT-JAN DONKER:
Robbert-Jan is een èchte beeldhouwer, in de zin dat hij beelden maakt van echte dieren, echte mensen en echte dingen. In steen, vaak in brons, vervaardigt hij dieren in hun meest kenmerkende verschijning. De soepele plasticiteit van een ijsbeer die een enorme ingehouden kracht verdoezelt door een hoge aaibaarheid; het, ritselende rusteloze van een rij zwaluwen op een telefoondraad, of het ranke, kwetsbare van een giraffe.

Onderwerpen:
Donkers werk kenmerkt zich door veelzijdigheid, zowel in steen als in brons, creëert hij menselijke figuren, reliëfs, penningen, portretten maar vooral dieren. In opdracht heeft Robbert-Jan Donker o.a het beeldje Bertje voor de gemeente Rhoon en De kuiper voor de gemeente Schiedam gemaakt.

Bijzonderheden:
Op het Snellemanplein in Rotterdam staat b.v. zijn roerende Charly figuur, hommage aan een roemruchte Rotterdammer uit het verleden. Het Afrikaanderplein is gesierd met een stenen nijlpaard, dat veel kinderen vreugde verschaft. Een bronzen beer op een Kralings schoolplein-doet hetzelfde.

Donkers dierfiguren, speels, fijnzinnig, sierlijk en dikwijls geestig, hebben ver over 's lands grenzen bekendheid gekregen. Al zijn creaties zijn beelden die de liefde uitstralen die hij voelt voor zijn onderwerpen. In positievé zin is Robbert-Jan één van de nog weinige "ouderwetse" beeldhouwers: realistisch met een impressionistische ziel. Uitsluitend werkend met edele materialen, en dus een edel resultaat.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
click analytics