Loes Ham Schaduw van de Lichtval 

Loes Ham Schaduw van de Lichtval U bent van harte uitgenodigd om de opening van
de tentoonstelling Schaduw van de Lichtval van
Loes Ham bij te wonen.

Tevens zal de boekpresentatie plaatvinden onder
gelijknamige titel door de heer Pieter Scheen.
De opening tentoonstelling en boekpresentatie
vindt plaats in galerie Aelbrecht op zondagmiddag 28 januari 2018 om 3 uur.

Galerie Aelbrecht,

Aelbrechtsekolk 2 3024 RE, Rotterdam.

Als materiekunstenares staat Loes Ham in de traditie van informele kunstenaars, die de schilderende daad vooropstellen en bij wie pas tijdens het werk vlakken, lijnen en vormen ontstaan. Ze heeft grote bewondering voor het werk van Jaap Wagemaker, Bram Bogart, Antoni Tapiès en Gerard Richter, maar verwerkt haar materialen op heel eigen wijze. Naast diverse soorten zand, gips, hout, objects trouvés en lichtafgevende kleurpigmenten, gebruikt ze gelaagd karton waarvan ze de buitenhuid verwijdert en de ribstructuur blootlegt. Deze wordt afgedekt met een verfmaterie die wordt geïntegreerd in het beeldvlak, zodat de huid van het schilderij meer structuur krijgt. De basale en aardse materialen zijn ingebed in onder meer polyesterhars, dat in sommige werken lijkt te fungeren als een waterval of een stilwaterpartij. Sommige mensen zien hier dan een zee of landschap met waterval in. Mogelijk vanuit een behoefte aan houvast. Maar abstracte kunst biedt geen houvast. Abstracte kunst verlangt de eigenheid van de beschouwer.

Expositiedata Galerie Aelbrecht:
27-28 januari, 3-4 en 17-18 februari van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak


VOORBEZICHTIGING "ARTISTS IMPRESSIONS" 

VOORBEZICHTIGING Ter gelegenheid van het 600-jarig bestaan van de Oude- of Pelgrimvaderskerk in Delfshaven, is er de tentoonstelling van de in Delfshaven geboren kunstenaar Jan Mattheus de Grauw: „Artist Impressions‟ (schilderijen en aquarellen) van voornoemde kerk in zaal 1 van Galerie Aelbrecht. Daarnaast is in zaal 2 en 3 een tentoonstelling van uitvergrote prenten van deze kerk uit de 17e eeuw en twee “vogelvlucht kaarten” uit de 16e eeuw te bezichtigen.
Met genoegen nodig ik u uit voor de voorbezichtiging op:
donderdag 15 juni 2017, om 17.00 uur in Galerie Aelbrecht.
Exposant Jan Mattheus de Grauw en ondergetekende zullen dan graag een toelichting geven op beide tentoonstellingen .Op de webpagina van één van de leden van het Genootschap Historisch Delfshaven, vindt u een uitvoerige beschrijving van de geschiedenis van deze kerk.
De tentoonstellingen in Galerie Aelbrecht zijn te bezichtigen op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017, van 12.00 – 17.00 uur, tijdens het weekend van het “Pilgrim Harbour Festival”  en vervolgens in de weekenden en op afspraak tot en met eind juni 2017.
Jan Mattheus de Grauw en Wouter Wefers Bettink stellen uw aanwezigheid bijzonder op prijs.
Galerie Aelbrecht
Wouter Wefers Bettink

 

Huidige expositie
EXPOSITIE DE 46E WINTERSALON In GALERIE AELBRECHT te Rotterdam,

26 november tot en met  28 februari 2017. Een selectie uit de privé-verzameling van Wouter Wefers Bettink eigenaar van Galerie Aelbrecht.
 
De expositie bevat schilderijen, gemengde technieken, etsen van o.a:  Nico van Bekkum  -  Lous Filcer - Farens Gögös  - Jac Hamel – Rien Jansen -  Jungmann – Charlotte Molenkamp - Wim Motz – Ploos van Amstel - Arthur Stam – Ciano Siewert – Jan Seriks – Taulé. Beelden : Gerard Brouwer – Eric Claus - Amiran Djanashvili – Anton Geerlings – Mieke Oldenburg – Karin van Ommeren – Winni Schaak en Leon Veerman .

De zaterdagen 10 – 17 – 24  en  31 december  zullen in Galerie Delfshaven activiteiten plaats vinden tussen 14.00 en 16.00 uur.
Tijdens de december maand is Galerie Delfshaven, Voorstraat 5, geopend, van vrijdag tot en met zondag van 12.00 – 16.00 uur .

Tijdens de feestmaand is Galerie Delfshaven toepasselijk ingericht met serviezen, van het echtpaar Teun en Corrie Grinwis-Nelis,  met bloemstukken en entourage. Bij  de expositie van serviezen, exposeert de Rotterdamse kunstenaar Jan Mattheus de Grauw (geboren te Delfshaven in 1939), zijn nieuwste schilderijen, gouaches en aquarellen van Tuinen, Landschappen en Zeegezichten in herfsttooi. De entree is gratis.

Galerie Aelbrecht en Galerie Delfshaven zijn geopend zoals bovengenoemd, maar ook op afspraak.
Graag tot ziens in galerie Aelbrecht

WIJ WENSEN U PRETTIGE FEESTDAGEN  EN EEN GOED 2017

Wouter Wefers Bettink


Raph de Haas (1952) exposeert olieverfschilderijen

 Wouter Wefers Bettink, Raph de Haas en van Spijk/Rekafa Publishers heten u van harte welkom op de opening van de tentoonstelling en de presentatie van het boek met schilderijen van Raph de haas.

De Opening  in Galerie Aelbrecht wordt op vrijdag 28 oktober 2016 om 18.00 uur verricht door publicist Hugo Bongers (o.a. van de Rotterdams kunstkrant Puntkomma), gevolgd door de presentatie van het boek.

Zondag 20 november 2016 wordt de expositie afgesloten door de acteur en regisseur Leo Hogenboom. Op zondag 30 oktober en op 6, 13 en 20 november 2016 is Galerie Aelbrecht geopend van 12.00 - 17.00 uur Zaterdag 12 november is Galerie Aelbrecht geopende i.v.m. Opendeurdagen Delfshaven van 11.00 - 17.00 uur
De expositie Raph de Haas blijft op overige dagen te bezichtigen, na telefonische afspraak, tot 20 november 2016.


Het huidige expositie programma bestaat uit 4 expositie perioden

Winter expositie : januari februari maart
Voorjaarssalon : april mei juni
Zomer Expo : juli augustus september
Najaars expositie : oktober november december

Tijdens de exposities zullen wij flexibel omgaan met onze collectie; Kunstwerken die door kunstenaars aangeboden worden zullen we direct in onze collectie opnemen.

Via onze web-site en nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de collectie.

Gaarne attendeer ik u op onze Specials .
Onder de link special vind u stukken die komen uit collecties van kunstverzamelaars, ook deze worden geëxposeerd in de galerie.

Als u na het bezoeken van onze site het plan heeft de Galerie Aelbrecht te komen bezoeken, doet u goed aan vooraf te bellen of te e-mailen. Wanneer wij een bezoekafspraak kunnen maken, waarbij u eventueel aangeeft waar uw belangstelling naar uitgaat, kunnen wij tijd vrij maken om u gericht onze collectie te tonen.

LET OP: Bezichtiging van de expositie en collectie is mogelijk indien aanwezig en op telefonische afspraak.

Telefoon: 010-4771637
Fax: 010-4769282
Mobiel: 06-53780082
E-mail: info@galerieaelbrecht.nl.

De web-site is aangepast dd: 18-01-2018

 

 

Stuur e-mail* Invoer verplicht
arrow_back
Website by Tomston
click analytics