Jan Mattheus de Grauw 

Jan Mattheus de Grauw

De exposant Jan Mattheus de Grauw (1939) groeide op in Rotterdam - Delfshaven. Hoek van Holland was de favoriete vakantieplaats voor het gezin waar hij uit voortkwam. Zijn omzwervingen als kind door het duingebied en langs de Noordzee, hebben wellicht de kiem gelegd voor het werk dat hij als kunstenaar - nu vele jaren - later gemaakt heeft. Opmerkelijk, dat hij zijn recentelijk gemaakte gouaches en olieverfschilderijen, zó vlak bij zijn geboortehuis kan exposeren en wel in Galerie Aelbrecht.

De beeldend kunstenaar Jan Mattheus de Grauw werd in 1939 te Rotterdam - Delfshaven geboren. In 1961 studeerde hij af aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam en studeerde vervolgens Kunst Educatie en Volksontwikkelingswerk. Hij maakte vele reizen naar verre landen en vervulde er als kunstenaar, gastdocentschappen aan diverse kunstinstituten en universiteiten. Hij had tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Naast schilderen, fotografeert hij en bracht hij diverse gedichten en verhalen uit.

In 1999 werd hij Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, voor zijn verdiensten op het gebied van kunst en educatie op nationaal- en internationaal niveau.
In 2011 ontving hij de Eremedaille van de ‘Polish Pastellist Association’ voor zijn verdiensten als Internationaal juryvoorzitter en promotor van de Poolse kunst in Nederland.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
click analytics